2017-2018 Tiyatro Sezonu Projemiz ‘’BAŞKA BİRİ’’

0
91
2017-2018 Tiyatro Sezonu Projemiz ‘’BAŞKA BİRİ’’
2017-2018 Tiyatro Sezonu Projemiz ‘’BAŞKA BİRİ’’

OYUN TÜRÜ Psikolojik Gerilim (1 perde)

OYUN KONUSU

Gerçek bir hikayeden esinlenilerek kaleme alınan ‘’BAŞKA BİRİ’’ yapısal olarak  polisiye gerilim türündedir.

ADAM adındaki mahkumun akli dengesini kaybederek karıştığı cinayet sonrası almış olduğu müebbet cezasını çektiği cezaevinde yaşadığı çoklu kişilik bozukluğunun en derin örneklerinin sergilendiği oyunda söz konusu cezanın infazının ertelenmesi için çabalayan GABRİEL ve EVA karakterlerinin üstün performanslarına tanık olacaksınız.

Artık ADAM’ın cezaevinden çıkmak için hiçbir umudu kalmamıştır. Zaman sonra işlediği cinayeti anlatması için psikolog eşi cezaevine gider. Amacı ADAM’ı itirafçı gibi gösterip müebbet cezasını değiştirmektir.

EVA’nın bütün çabalarına rağmen ADAM işlediği cinayeti hatırlamaz. Bu durumda EVA’nın yapacak hiçbir şeyi kalmamıştır.

ADAM ansızın pankreas kanserine yakalanmış ve tarifsiz acılar çekmeye başlamıştır. Uykusuz geceleri ve ruhsal çöküntüsü oyunu izlerken sizlerde toplumda yaşanılan sıkışmışlık ve çaresizliği hissettirecektir.

ADAM müebbet cezası aldığı  ve cezaevinden artık çıkamayacağı için ÖTENAZİ hakkını kullanmak için yargıya başvurur. Yüksek yargı acilen toplanır ve yasalarda  bulunan özel durumlarda alınan bu kararı ADAM için yürürlülüğe koyar.

Bu karar sonrası EVA ve GABRİEL  derin bir üzüntüye düşerler. Ancak  ADAM’ın infazının ertelenmesi ve ÖTENAZİ işleminden dönülmesi için büyük çaba sarf ederler.

Oyun toplumda insanın kendi kurduğu sistemi ile zaman sonra nasıl başa çıkamadığını ve işlerin kontrolden çıkmasıyla yaşadığı hezeyanları konu etmektedir. Bazen çok istememize rağmen şartların oluşmaması sonucu hayallerimiz gerçekleşmez. Başkalarının hayatlarına ancak onlar isterse müdahale edebiliriz.

‘’BAŞKA BİRİ’’ üzerine oturduğu temelleri bütün açıklığı ile seyirciye vermektedir.Oyun içinde oyun mantığı ile kurulan kurgu final sahnesinde her şeyin bir deney için yapıldığını seyirciye göstererek bitmektedir.

SEZON İÇİ PLANLANAN KURUM TİYATRO SAHNELERİ

ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİ

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİ

ŞİŞLİ BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİ

KARTAL BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİ

SARIYER BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİ

KADIKÖY BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİ

FATİH BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİ

AVCILAR BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİ

 

PAYLAŞ
Önceki İçerikGenç Kız İle Prensin Hikayesi
Sonraki İçerikFark Yaratan Bir Erkek Melek: Psikiyatr Doktor Basri Köylü
Önder Aydın
Önder Aydın, Sanat Duvarı kurucusu ve proje yöneticisidir. Lisans eğitimine İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde devam ederken ara vererek Nazım Hikmet Akademisi Sinema bölümünde 2 yıl eğitim aldı. Ardından lisans eğitimini bitirerek İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitime başladı. Eğitimci olarak başladığı iş yaşamını Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) ve Dijital Pazarlama Yöneticisi olarak kurucusu olduğu "SEO Gezegeni" dijital ajansında sürdürmektedir. Sanatın edebiyat ve sinema dallarıyla ilgilidir. Akademik çalışmalar yapar, sanat ile bilimi hayatının her alanınına uygular. İstanbul'un kaotik ortamını terk ederek İzmir'e yerleşmiştir.