Ardan Özmenoğlu “Bu İşin Sonu Yok” ile 17 Ocak – 7 Mart 2019 Tarihleri Arasında Anna Laudel ’de.

0
211
Ardan Özmenoğlu

ARDAN ÖZMENOĞLU “BU İŞİN SONU YOK” İSİMLİ KİŞİSEL
SERGİSİ KAPSAMINDA YEPYENİ İŞLERİYLE
17 OCAK – 7 MART 2019 TARİHLERİ ARASINDA
ANNA LAUDEL’DE
.
Kullandığı farklı malzemeler ve tekniklerle oluşturduğu kendine has sanat stiliyle tanınan Ardan Özmenoğlu , 2019 yılındaki ilk kişisel sergisi “Bu İşin Sonu Yok” ile 17 Ocak – 7 Mart 2019 tarihleri arasında Anna Laudel ’de.
Galerinin 3 katında yer alacak olan sergide, Özmenoğlu’nun mekanın sunduğu mimari özellikleri ve binanın tarihi dokusunu dikkate alarak ürettiği, imzası haline gelen yeni Post-it çalışmalarının yanı sıra cam heykelleri ve neon işleri yer alıyor.
Eserlerinde küresel popüler kültür ve Türk kültürüne ait ifade ve imgeleri konu alan Özmenoğlu, “Bu İşin Sonu Yok” isimli sergisinde yine alışılmış kalıpların dışında özgün, orijinal fikirleriyle farklı medyumları buluşturuyor. Kullanılan malzemeden ziyade, malzemenin kullanım biçimine odaklanan sanatçı, duygularını en yalın haliyle
eserlerine yansıtıyor.
Osmanlı padişahlarından tarihin önemli kadın sultanlarına uzanan hikâyeleri, oyun kâğıtlarına çevirdiği resimleri aracılığıyla aktaran Özmenoğlu’nun bu sergi için özel olarak ürettiği çalışmalarında kullandığı malzemeler ve renkler ön plana çıkıyor.
Sanatçının Post-it notlarla ürettiği resimlerine, cam katmanlı heykelleri eşlik ederken; neon çalışmaları, bugünün kültürünü yaratan yaşam anlayışını yansıtıyor.
Sanatseverlerin karşısına heyecan verici bir seçki ile çıkmaya hazırlanan sanatçının “Bu İşin Sonu Yok” isimli kişisel sergisi 17 Ocak Perşembe günü açılacak ve 7 Mart 2019 tarihine kadar Anna Laudel ’de görülebilecek.
Ardan Özmenoğlu ’nun seçili çalışmaları ayrıca, 21-24 Şubat 2019 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşecek Art Karlsruhe ’de Anna Laudel standında sergilenecek.

Ardan Özmenoğlu
Ardan Özmenoğlu


Adres: Bankalar Caddesi 10 Karaköy, Beyoğlu 34421 İstanbul
İnternet sitesi: annalaudel.gallery
Facebook: www.facebook.com/annalaudel.gallery
Instagram: www.instagram.com/annalaudel.gallery
Twitter: twitter.com/laudelgallery

Ardan Özmenoğlu
1979 yılında Ankara’da doğan Ardan Özmenoğlu, lisans ve lisansüstü eğitimini Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde tamamladı. Eserleri esas olarak, özgün baskı tekniklerini farklı materyal yüzeylerinde kullanarak oluşturduğu mekana
özgü enstalasyonlar, resimler ve bu teknikle buluşturduğu transparan cam heykeller oluşturmaktadır. Berkeley Kala Art Enstitüsü, Berlin; Ateliergemeinschaft Milchhof e.V. ’de, Belçika; Frans Masereel Sanat Merkezi’nde, Kulturkontakt Austria, Viyana’da ve Glasstress
Murano, Venedik’te davetli sanatçı olarak çalıştı.

Özmenoğlu eserlerinde Türk ve küresel popüler kültüre ait ifade ve imgeleri altüst edişi ile tanınıyor. Özellikle Post-it notlar, neon ve cam kullanarak ürettiği eserlerinde, malzemenin beraberinde getirdiği anlam yükü ile beraber; kültürel tarih ve gündelik hayatın üst üste
bindiği özel bir dil geliştiriyor. Özmenoğlu, iletişim ve teknoloji hızıyla tanımlanan çağımızda, anlam ve referans bolluğunun kaygan zemininde, işaretler ve imgeler arasından yaptığı slalom ile Türkiye güncel sanatında benzersiz bir çizgi tutturuyor.
Sanat eserleri dünya çapında gösterilen sanatçı İstanbul Yeniköy’de anneannesinden kalan stüdyosunda yaşamını ve üretimini sürdürmektedir.

PAYLAŞ
Önceki İçerikKarlı Senfoni
Sonraki İçerikMor ve Sarı
Önder Aydın
Önder Aydın, Sanat Duvarı kurucusu ve proje yöneticisidir. Lisans eğitimine İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde devam ederken ara vererek Nazım Hikmet Akademisi Sinema bölümünde 2 yıl eğitim aldı. Ardından lisans eğitimini bitirerek İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitime başladı. Eğitimci olarak başladığı iş yaşamını Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) ve Dijital Pazarlama Yöneticisi olarak kurucusu olduğu "SEO Gezegeni" dijital ajansında sürdürmektedir. Sanatın edebiyat ve sinema dallarıyla ilgilidir. Akademik çalışmalar yapar, sanat ile bilimi hayatının her alanınına uygular. İstanbul'un kaotik ortamını terk ederek İzmir'e yerleşmiştir.