Beyazıt’ın Simgesi, İstanbul’un İmgesi: Şair Hüseyin Avni Dede ile Şiire Dair

0
206
Beyazıt’ın Simgesi, İstanbul’un İmgesi: Şair Hüseyin Avni Dede ile Şiire Dair
Beyazıt’ın Simgesi, İstanbul’un İmgesi: Şair Hüseyin Avni Dede ile Şiire Dair

13 Nisan Çarşamba, 2016…

“İstanbul’da insanlar çabuk seviyor,
Halbuki ben şimdiye kadar hiç sevmedim…”

“kendimden biliyorum
sizi de ağlatırlar bir gün
nasibi acılardan alırsınız…”

Hüseyin Avni Dede

Bu lirik dizelerin şairi, Hüseyin Avni Dede’yi okulumuzda ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz…                                                                                                         

Okulumuz Konferans salonunda gerçekleşen şair Hüseyin Avni Dede Söyleşisi, içinde edebiyat sevgisi olan öğrencilerimizi anlamlı bir yolculuğa çıkarmıştır. Bir şairin içtenliğini, özgünlüğünü yakından tanıma fırsatı bulan öğrencilerimiz, anısal belleğinde bu özel günü unutmayacaklardır.

Şair Hüseyin Avni Dede
Şair Hüseyin Avni Dede

“Ölüme çare buldum, insanları sevmek hiç ölmemektir…” ifadesiyle insana ve hayata dair duygu dünyasını özetleyen Hüseyin Avni Dede, öğrencilerimizin özgün soruları karşısında içten cevaplar vermiş, gönülleri fethetmiştir.

1973 yılında “Şairler Üzülmesin…” ile edebiyat dünyasına ilk adımını atan Hüseyin Avni Dede, “eski bir yeleğin taflanlara düşen gölgesiyle…” okulumuzdan güzel anılarla ayrılmıştır.

Bu güzel etkinliğin oluşmasında emeği geçen sevgili öğretmenlerimize ve edebiyatsever öğrencilerimize sonsuz teşekkürler…

13 Nisan tarihi yaklaşıyor ve anılara yolculuk eden öğrenciler sesleniyor: “Gözünün bebeğinde hüzün olan Hüseyin abi, hoş geldiniz okulumuza… ”

PAYLAŞ
Önceki İçerikMüziğin Gizemi
Sonraki İçerikKendimce
Adem Öner
Kiraz çiçeklerinin açtığı 14 Mayıs’ta Giresun’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Görele’de tamamladı. Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Ortanca Sanat ve Edebiyat dergisinin düzenlediği “Can Akengin Şiir Yarışması”nda “Ben ve Giresun” adlı şiiriyle 1. oldu. Kıyı kültür sanat dergisinin 2011 Temmuz-Ağustos sayısında, her sayıda kıyıda bir şair bölümünde şiirlerine yer verildi. Görele’de öğretmenlik hayatına başlayan şair, şimdilerde Sarıyer Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’nde edebiyat öğretmeni olarak çalışmaktadır. Koşmak, yürümek ve özlemek: bitmek bilmeyen mastarlarından birkaçıdır. Bu arada kiraz çiçekleri açalı 29 yaprağın ömründen düştüğü söyleniyor...