Şair Hüseyin Avni Dede ile “Şiir ve Hayat” Üzerine Söyleşi

0
397
Şair Hüseyin Avni Dede ile “Şiir ve Hayat” Üzerine Söyleşi
Şair Hüseyin Avni Dede ile “Şiir ve Hayat” Üzerine Söyleşi

Beyazıt’ın Simgesi, İstanbul’un İmgesi:  Şair Hüseyin Avni Dede ile 13 Nisan 2016 tarihinde Hüseyin Kalkavan Lisesi enleminde yollarımız kesişmişti. Gel zaman git zaman birçok öğrencimiz onun iç dünyasına yolculuk yaptı, gözlerinin bebeğindeki hüznü,  yüreğindeki derinliği hissettiler.

Okulumuzdan “eski bir yeleğin taflanlara düşen gölgesiyle” güzel anılarla ayrılmıştı Hüseyin Avni Dede, bu sefer ben de okulumdan göç eylemiştim. “Tek Şekerli Çınaraltı” adlı belgeseli, yeni okulumdaki öğrencilerime izlettim. Onlar da : “Dede bizim okula gelir mi? Yanına gidelim mi hocam? ” suallerine:  “Neden olmasın, o da mutlu olur…” ifadesiyle yanıt verdim. Zaten “Şair olmak, dost kazanmak demek.”  değil miydi?

Tek Şekerli Çınaraltı
Tek Şekerli Çınaraltı

Beklenen gün gelmişti… Sarıyer Mustafa Kemal Anadolu Lisesi enleminde 25 Nisan 2017 tarihinde öğrencilerimizin dileği gerçekleşti. “ Kıyıda Çürüyen Nergis Suları, Yalnızlığın Yeni Adı, Busesiyle Kaybolan Derviş Sesiyle…” adlı şiirlerini seslendirdi Hüseyin abi. Öğrencilerimizin özgün soruları karşısında içten cevaplar verdi, gönülleri fethetti. Sevgi çiçeklerini verdi onu tanımak isteyen yüreklere. Şiirler ile aktı zaman… Anısal belleklerde unutulmayacak bir gün kaldı…Emeği geçen edebiyatsever öğrencilerimize ve öğretmen arkadaşlara  sonsuz teşekkürler…

Öğren Emeği Afiş
Öğren Emeği Afiş

Ardından bıraktıkları ve ilk izlenimler:

11-E şubesi: “Bugün mutluluk vardı içimizde…Modern zamanlarda gerçek bir şair tanımanın farkındalığını yaşadık, Sarıyer Mustafa Kemal Anadolu Lisesi öğrencileri olarak  hiçbir zaman bu içten yüreği unutmayacağız, her şey için sonsuz teşekkürler, Hüseyin Avni Dede…Hasret ile…”

Dinleyicilerimiz
Dinleyicilerimiz

Bazı öğrencilerimizin bizzat onu çınar ağacının altında görmeye gitmesi, bir şair yüreğine konmak isteyen kuşlar olduklarını bize göstermez mi?

Dede konferansta...
Dede konferansta…
Dede ve 10E en net tebessüm çiçekleri
Dede ve 10E en net tebessüm çiçekleri
Dede ve Ata imza anı
Dede ve Ata imza anı
Dede ve Sibel Hocamız
Dede ve Sibel Hocamız



PAYLAŞ
Önceki İçerikTılsımlı Ayna
Sonraki İçerikBGST Tiyatro’dan “Zabel” Oyunu
Adem Öner
Kiraz çiçeklerinin açtığı 14 Mayıs’ta Giresun’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Görele’de tamamladı. Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Ortanca Sanat ve Edebiyat dergisinin düzenlediği “Can Akengin Şiir Yarışması”nda “Ben ve Giresun” adlı şiiriyle 1. oldu. Kıyı kültür sanat dergisinin 2011 Temmuz-Ağustos sayısında, her sayıda kıyıda bir şair bölümünde şiirlerine yer verildi. Görele’de öğretmenlik hayatına başlayan şair, şimdilerde Sarıyer Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’nde edebiyat öğretmeni olarak çalışmaktadır. Koşmak, yürümek ve özlemek: bitmek bilmeyen mastarlarından birkaçıdır. Bu arada kiraz çiçekleri açalı 29 yaprağın ömründen düştüğü söyleniyor...